Sök i bloggen

Översätt bloggen

Kontakt










2009-02-26 09:10:59

Igår var jag över hos mamma och pappa och åt middag. Jag kan inte förneka att jag känner mig mycket mer hemma där, det är inte för ens jag går upp i mitt gamla rum som jag inser att jag inte bor där längre. Vi plockade det sista i rummet igår och ja, det kändes jävligt tungt.



Kommenter her

1 Kommentarer

2009-02-25 09:14:41

Egentligen borde jag ha skrivit det här inlägget igår, då det var aktuellt men jag orkade inte.
Igår var det en av de bästa dagarna på hela vinter, dagen då semlorna frodas!

Jag älskar semlor. Jag åt en efter lunch, den bjöd jobbet på och sen efter jobbet åkte jag till stallet. Där red jag och Joanna ut och galopperade (äntligen går det) i snön! Hon har såååå fin häst, den lilla lyckosten.

Mocka, fixa mat och springa till bilen. Åka hem och se att katten mår bra. Ringde till brorsan och frågade om de fikade semlor (jag hade inte ätit någon middag ännu) och det fanns kvar! Så jag hoppade in i bilen igen och åkte så jag kunde äta ännu en semla. Shit va gott det är. Fanns faktiskt två, och jag HADE orkat båda, MEN jag lät bli att ta den andra!

Jubel till mig!



Kommenter her

1 Kommentarer

2009-02-24 11:35:16

Åh vad jag älskar dem! De är helt underbara.
Hade turen att ha dem över på middag igår. Jag kan inte med ord beskriva hur mycket de betyder för mig!
Efter middagen så satt vi i soffan och hade det mysigt och kollade på när Jonas och Therese/Jonathan spelade Mario Fart (Jonathans namn på Mario Kart). Helt plötsligt inser vi att klockan är halv 9! Inte konstigt att barnen är trötta.
Så det fick bli välling i soffan och sedan bilen hem.

Jag hoppas att de kommer snart igen, är så mysigt med sällskap!



Kommenter her

1 Kommentarer

2009-02-23 16:18:53

Så jävla snygg! Tror inte att någon kan komma nära dessa 80:tals bruttor!
Det är jag och Charlotte min snygga chef!


IAMS och Eukanubatröja, från lagret här 0:-



Kommenter her

1 Kommentarer

2009-02-23 12:53:17

Jag är så sjukt trött. Har inte varit den trevligaste natten kan jag säga. Ariana väkte mig kl. 3 och började busa. Inget fel med det. Senare märker jag att min katt har använt min säng som toalett, så det var bara att flyga upp och byta sängkläder, sprang ner i tvättstugan direkt men självklart har de timer på tvättmaskinerna som inte jag kunde hitta. Så jag gick upp igen och försökte somna om. Klockan var väl runt halv 5 eller något. Ariana försökte hoppa upp i sängen och jag envisades med att kasta ner henne. Tillslut gav jag mig när hon la sig på sängkanten, helt lugn och somnade. Hon kanske behövde hoppa upp och ner för att bli lite trött. När jag till sist kollade på klockan var den 05.08, 06.30 ringde klockan, fy fan säger jag bara.

Jag vet faktiskt inte hur jag ska göra så att det blir bättre för Mini och Ariana, så att hon slipper vara så arg/rädd på henne.



Kommenter her

4 Kommentarer

2009-02-22 21:19:57

Eftersom jag alltid är trött och ensam på söndagar så får de bli en vardagsläggning (alltså så tidigt jag bara kan). Idag var jag i stallet. Jag och Maria tänkte ta våra kreatur och rida ut vilket vi snare ångrade. Det var i princip livsfraligt med 1 meter höga styltor på vardera häst vände vi våra vita springare (det snöade ju sjukt mycket) hemmåt igen. Väl där slängde jag ut hästen i hagen igen och åkte vidare till Willys.

Köpte på mig lite tillbehör som jag hoppades på skulle passa till en middag. Väl hemma gosade jag med min söta kisse och min stackars hund. Mini är inte speciellt accepterad av Ariana och det skär i hjärtat på mig att se hur arg Ariana är på mini när Mini gör allt för att hon skall tycka om henne.

Jag mixade ihop detta till middag: Ris med tomatsås (blandad med cream fraice och lite låglaktosmjölk) med mozzarella (med basilika i), kyckling, championer och vitlök. Toppade med oregano.

Carl blev riktigt nöjd "nu är det en av mina favoriträtter, vad heter den här rätten".
Hm, jadu, Helens kombination av hunger och hjärna?

Nej vet ni vad, nu tror jag att min säng kallar, jag ska krypa under tecket med två fantastiska djur!




Kommenter her

2 Kommentarer

2009-02-22 11:11:24

Var jättetrevligt att ha henne här igår, hoppas att hon kommer snart igen!
Maila ringde igår och då blev det ett litet glädjetjut från oss alla, hon ville nämligen också hälsa på. Men tyvärr kom hon på senare att hon faktiskt druckit vin till middagen så hon kunde inte köra. Vi blev väldigt besvikna =(

Nu sitter jag och väntar på min ork så att jag kan ta mig till stallet och rida, jag är inte överdrivet sugen det snöar jättemycket ute!




Kommenter her

0 Kommentarer

2009-02-21 18:59:58

Wohohoho!
Min vän Michelle är på väg hit, hon ska äta middag med oss (Jag står och gör lax med bakad potatis, gucamole, gräddfil/gräslöks sås och kokta majskolvar som vi ska ha smör och salt på (kanske inte Michelle, men jag och Carl ska det). Sen ska vi äta lättglass med fruktblandning till. En meny som passar Michelle jättebra tror jag! 



Kommenter her

2 Kommentarer

2009-02-20 22:08:36

Är lite svårt att skriva, Ariana sitter i mitt knä och tvättar sig.
Hon gillar inte Mini ännu men jag hoppas på att hon ska ändra sig snart.
Hon är verkligen jättesocial med mig och Carl, hon tvättade tex. Carl nyss!
Hon är såå söt!




Kommenter her

2 Kommentarer

2009-02-20 10:28:20

Shit, det är fredag och solen skiner!
Vi sitter här på kontoret i kortärmat och har fönstret öppet. Känns hetl underat. Finns inget härligare än våren som går mot sommaren med stormsteg.
Jag trivs nu!



Kommenter her

1 Kommentarer

2009-02-19 19:20:20

Det är inte någon som stöter på mig längre. Idag provade jag mina kära bruna stövlar som absolut inte stötte på mig. Jag är helt säker på att det är mina rosa skönheter som har fått lite för många promenadtimmar!



Kommenter her

0 Kommentarer

2009-02-18 16:51:47

Haha, vad TRÖTT jag blir!
Det är något på mig som gör att jag får stötar av princip allt jag tar på. Det gör skitont och låter verkligen jättehögt när jag får stötarna. Idag har jag säkert fått runt 30 stötar och då skojjar jag inte. Har varit såhär i ca 2 veckor och jag börjar undra om det är mina skor som jag har haft ca lika länge. Usch det gör ont och jag är livrädd för ström!

Nä, nu får ni sluta stöta på mig.



Kommenter her

4 Kommentarer

2009-02-18 09:09:34

Haha. Mitt jobb alltså. Där allt händer.

Charlotte pratade precis med Snutte, de pratade om våra säljare Thomas och Anders.

Snutte:
"Hur ska man veta skillnad, de är ju brunhåriga båda två"

Charlotte:
"Neej, det är ju Anders som är brunhårig"

Snutte:
"Ja juste, det den ena är ju raggad"
"Haha neeeeeeeeeeeeej snaggad menar jag, det är ju Helen som är raggad"

Charlotte:
"HAHAHAHAHAHA"

Frågan är, vad sjutton tänkte han på och är det därför jag kallas babyspice?

"Man kan inte vara bäst på allt,

men man kan alltid försöka."




Kommenter her

0 Kommentarer

2009-02-17 21:12:01

Idag är jag så trött att jag ska gå och lägga mig nu! Det är ju helt sjukt. Jag somnar nästan sittandes!

Var i stallet idag också, med lilla Cola, hon är sååå söt och duktig! Skulle ha ridit ut med Joanna men Uvette hade en sko lös så jag fick sticka ut själv. När jag kom tillbaka hade de fortfarande inte fått bort den så vi slet, drog och svor ihop tills den hade kommit lös, snacka om att den satt hårt den jäveln!

Nu ska jag och Mini snarka ikapp (ingen av oss snarkar...)!

Sov gott ni andra!



Kommenter her

2 Kommentarer

2009-02-17 10:21:17

Jag längtar efter våren så jag håller på att bli tokig. Då ska jag (i min vildaste fantasi) börja jogga som sagt. Det märks att såfort man bestämmer sig för att bry sig lite om sin kropp så kommer man märkvärt i jeansen mycket lättare än vad man gjorde innan. Idag ska jag till stallet igen, men hoppas på att jag orkar ta en längre promenad med Mini (det är kallt i min lägenhet, kallare ute så då orkar jag inte gå ut och frysa mer). Jag har världens sämsta ursäkter. Såklart får hon gå ut min lilla hund, men bara häften av tiden vi brukar vara ute.

Nä, dags att ge sig in i arbete igen! 



Kommenter her

1 Kommentarer

2009-02-16 21:52:53

Började jag nästan gråta när jag öppnade en räkning.
Jag tror ni vet vilken. Tv och radioavgiften. Fy FAN va dyr den är! 519:- för 4 månader det blir 130:- i månaden. För 69:- i månaden får jag 3:an, 4:an, 5:an, MTV och 5 andra kanaler. Det är ju åt helvete faktiskt. Jag kollar faktiskt inte på SVT! Lyssnar heller inte frivilligt på Sveriges radio. MEN jag tycker att TV avgift är helt okej att betala, men INTE 519:-

Tv4 sänder massor av nyheter, det funkar finfint.
Melodifestivalen vill nog alla kanaler sända och med massor av delfinaler, andra chansen och finalen så har det säkert råd att göra om alltihoppa utan röster andra gången. 
Dokumentärer kan med all säkerhet någon annan kanal ta över. 

Jag gillar SVT, de få gånger jag ser på det, men jag gillar inte denna jävla avgift.
Dock ska jag betala den, såfort nästa lön kommer.

SUCK! 




Kommenter her

1 Kommentarer

2009-02-16 19:40:40

Den lilla hästen. Oj vad jag tycker om henne redan. Liten ponny som trippar fram med busig lugg.
Galopperar så mjukt i snön, nästan allderles tyst. Gud vad jag har saknat hästarna.

Nu ska jag hem och städa min smutsiga lägenhet, för nu är det dax att flytta hem igen. Känns konstigt.




Kommenter her

0 Kommentarer

2009-02-16 16:44:41

Mitt jobb verkar gilla att skämta med mig, de är inte alltid så snälla men det är fruktansvärt kul och de är duktiga på det!

Jag blev nyss lurad av Marvin, så jävla lurad!
Han ringde till jobbet och fick tag på Sandra, frågade efter mig. Sandra kopplade samtalet till mig och sa "det är någon med jätteläskig röst som söker dig". Jag kollade på nummret länge, visste inte vem det var och svarade artigt "välkommen till Severa, det är Helen".
Marvin:
Hej, jag heter .... och tänkte fråga om ert foder puppy start.
Jag:
Absolut, vad är det du undrar?
Marvin:
Jo, jag tänkte vad används det till.
Jag:
Det är ett övergångsfoder mellan digivning och fodervänjning för valpar. Man ger det till dem för att de inte skall bli några komplikationer vid foderövergång samt att de ska börja äta ett foder med samma protein- och fetthalt som modersmjölken.
Marvin:
Jaha, Royal Canin har också ett sådant foder, vad är skillnaden?
Jag:
Tyvärr vet jag inte det, jag skulle gärna vilja hålla reda på alla andras foder.
Du kan jättegärna ringa vår foderansvarig William Bredal för att få svar på skillnaden.
Marvin:
Tack, det ska jag.
Sen tänkte jag fråga om ett annat foder, Working & Endurance.
Min veterinär sa att jag ska ge det till min chihuahua.
Jag:
Okej, vad ger du nu för något.
Marvin:
Jag ger henne pedigree.
Jag:
Okeeej. Hur är din hund i hull och så? Är hon väldigt mager?
Marvin:
Hon är ganska fet, riktigt stor faktiskt.
Jag:
Hm, okej. Jo det är ju så att Working & Endurance är det fetaste foder vi har.
Marvin:
Förlåt men jag kan inte hålla mig men DET ÄR MARVIN!

Sen lägger han på. Hela jävla kontoret står här inne och flabbar, såg dem inte bakom min rygg. Jag fick verkligen hålla mig att vara trevlig och inte börja skratta för han lät verkligen som världens kåtbock i rösten. Sen kommer Mats som toppen över i:et "Helen, varför är du så jävla röd i ansiktet?"

Jag är luuurad, samtalet tog ett tag också för han pratade så jävla långsamt.



Kommenter her

1 Kommentarer

2009-02-16 12:24:05

På min lägenhet, såhär ser det absolut inte ut nu! Disken är ifrån inflyttningsfesten jag hade med släkten.


Tapet i vardagsrum/kök


Lampa i vardagsrum


Arbetsplats (Nu är det gardiner där också)


Köket (skall stå stolar och inte vara massa skit på bordet)


Minis matplats










Canvasbild på Mini 



Bonusbilder:










Kommenter her

4 Kommentarer

2009-02-16 10:12:35

Då hittade jag den här artikeln. Lite kul faktiskt att ha så här i efterhand!

Usch, ibland saknar jag det jobbet helt sjukt mycket, alla söta kunder och djur...




Kommenter her

0 Kommentarer

2009-02-16 09:24:24

Så får jag sådär sjukt ont i magen.
I fantasin kan man känna hur det skulle kännas, jag är rädd för att flyga, för att jag har fantiserat om hur äkligt det skulle vara att störta. Några sekunder av skräck. Nä, fy fan va läskigt! Jag tänker mig att det känns som berg och dalbanan på grönan fast ungefär 1000 ggr värre. Jag vågar inte ens åka den.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4421976.ab



Kommenter her

0 Kommentarer

2009-02-16 07:19:29

Tänk att man kan vakna och känna sig på ett helt annat humör än vad man gjorde när man somnade igår!
Det är ny vecka, nya tag och nya saker som skall göras.

Jag är en sucker för att hamna vid datorn innan jobbet, trots att jag ska sitta vid datorn hela dagen på jobbet.
Det är för att pappas dator alltid står på! Imorgon är jag hemma igen så då blir det ingen dator på morgonen.
Känner mig faktiskt relativt pigg idag och det äär ju bra, för jag avskyr att vara trött.

Nu när är det ur pyjamasen och i kläderna, på med smink och håret i toffs så hörs vi sen!



Kommenter her

1 Kommentarer

2009-02-15 20:24:27

Följ min blogg med bloglovin



Kommenter her

0 Kommentarer

2009-02-15 19:42:23

Varför får jag alltid panik när dagar börjar ta slut?

Speciellt på söndagar, ångest över helgen, ångest över att jag sovit ut för lite (för att jag alltid blir så jävla trött på vardagar), ångest för att jag gjort för lite, ångest för att jag umgåtts för lite med Mini.  Däremot ingen ångest för morgondagen, för då är det jobb igen! Jag älskar mitt jobb!

Shit varför all denna ångest? Varför inte njuta?
Min kropp är inte med mig just nu. Mina ben har fått ryck.

Jag behöver jogga, jag önskar såååå mycket att jag fick sticka ut i spåret och jogga nu (bara där jag tycker om det).
Men jag och Carl kollade spåret igår, vi tänkte prommenera där, det var blankis.

Dessutom är det mörkt ute, vilket gör det läskigt att springa i skogen, tro mig jag försökte en gång, jag trodde jag skulle dö.

Usch, jobbigt inlägg....



Kommenter her

1 Kommentarer

2009-02-15 15:50:39

Österåkers Hundungdom och Waxholms Brukshundsklubb var i eftermiddags och visade upp sig!
Självklart var jag och Mini där. Många frågade "vad är det DÄR för hund" men jag är van och babblade på som vanligt.

Freestyleuppvisning var dagens tema och alla är så duktiga, jag undrar om inte Mini har lite talang ändå?

WBK började med en liten gruppuppvisning:







Sen körde vår Agnes lite, Agnes är sjukt duktig, har 5:e bästa resultat i Sverige:







Mini är inte så imponerad....




Kommenter her

0 Kommentarer

2009-02-15 12:27:47

Jag säger bara wehooow, vilken tur jag har - ibland!
Jag ska nämligen få bli medryttare åt den är söta lilla ponnyn!


Hon är sååå söt! Har ett blått och ett brunt öga.
Var nyss och red, så underbart.
Sjukt mjuk, följsam och jättetrevlig!
Ser precis ut som min drömponny gör, jag får dessutom rida henne gratis, är det inte underbart.
Jag får rida hur jag vill också, och jag får rida många gånger i veckan - runt 4 ggr.

Det ska bli jättespännande att bekanta mig med henne!






Kommenter her

0 Kommentarer

2009-02-15 08:31:53

Gick som sagt ut på promenad med Mini nyss, tog lite bilder med Lillebrors kamera!



Är hon inte sjukt söt?




Jag är jättepigg, jättesnygg och helt fantastisk, haha!




Matte, kan vi inte gå här? (Mini älskar att glida runt på blankis, matte bara slår sig)


Mini besviken?


Sedan släppte jag Mini lös!


Vi såg inte en enda person på hela promenaden, inga fler som är ute och går runt 8?


Inte världens roligaste promenadväg nu, fy sjutton!



Kommenter her

2 Kommentarer

2009-02-15 07:36:11

Det här är ju helt sjukt!

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/article2233878.ece



Kommenter her

2 Kommentarer

2009-02-15 07:33:33

Har jag idag. Men jag kommer nog hinna allt jag vill hinna.
Ska snart ta ut hunden på en promenad (hur kommer det sig att jag är SÅ mycket piggare på helgen?).
Sedan ska jag åka och provrida en C - ponny som heter Kola, jag ska kanske bli medryttare på den någon dag i veckan och varannan helg. Det är en skäck på 11 år, gått FEI dressyr. Ska bli skitkul! Får dessutom rida gratis, som jag saknat att rida!

Skriver lite mer sen om vad jag har gjort!



Kommenter her

1 Kommentarer

2009-02-11 22:17:44

Hahaha, ni måste kolla in det här klippet!
http://www.youtube.com/watch?v=NmpAx8Z5z40



Kommenter her

1 Kommentarer

2009-02-10 12:36:40

Min kollega hittade precis det här klippet på aftonbladet!
Jag höll på att sätta tuggumit i halsen när jag såg klippet, snacka om att man SKA ha respekt för isen.
Fy fan va läskigt! Tur att alla klarade sig.

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article4371826.ab



Kommenter her

3 Kommentarer

2009-02-08 21:33:40

Hur ska jag orka utan henne.
Hon är fin. Den finaste jag någonsin haft faktiskt.
Hon ska flytta.
Hon ska bo på andra sidan jorden. Hon kommer aldrig mer att bo här.
8 år är utbildningen. Vem kommer tillbaka efter det?

Jag älskar henne, djupt inom mig. På så kort tid har vi gått igenom så mycket tillsammans.
Hon är helt underbar, hon är den perfekta vännen.
Igår var jag hos henne. Fick äntligen krama henne. Som jag väntat. Hållt hemligt.
 
Hon är som en levande livsgnista som man behöver ha imellanåt.
Som jag gråtit i hennes famn, och med henne i telefonen.
Hon är mitt hjärta.

Det gjorde ont i mig igår. När jag såg henne komma innanför dörren kände jag i mitt hjärta hur mycket hon betyder för mig. Jag är rädd för mänsligheten. Jag är rädd för de som kallat sig mina vänner, genom vått och torrt har det alltid varit.
Men alla förändras. Plötsligt blir annat viktigare. En vänn som Ariana får man inte igen.
Hur kan man låta någon som stått en så nära flytta till andra sidan jorden utan att ORKA/VILJA säga hej då?

Nej, jag är besviken och ledsen för hennes skull. Tur att jag inte ska flytta och behöver känna det som hon kände igår..
You suck!

Älskar dig Ariana. För alltid.



Kommenter her

3 Kommentarer

2009-02-04 09:54:44

Bilderna är på henne från 4 veckor till 9 veckor.
Fotograf: Anita Ekholm.




























Kommenter her

4 Kommentarer

2009-02-02 13:42:32

Jag och Carl var på bio i lördags, såg nya filmen med Brad Pitt och Cate Blanchett. Helt underbart mysig. Var 166 min, lååång alltså men kändes som en helt vanlig film! Däremot blev både jag och Carl knasiga på hur regissören tänkt, vi tror (eller mer hoppas) att han missat vad han tänkt och att det blev fel, för annars är hela filmen förstörd!
Jag grät i alla fall, och Carl erkände att han hade otroligt nära till tårarna.

Den var så fin!




Kommenter her

3 Kommentarer