Sök i bloggen

Översätt bloggen

Kontakt










2012-02-21 09:27:37

Komma i mina jeans jag köpte till mig själv när jag fyllde år förra året!

Känns helt värdelöst att jag köpte så många nya plagg när jag igen gått upp i vikt. Det är som Tim säger, det är inte bra för mig att penda så här mycket i vikt som jag faktiskt gör. Dags att verkligen ta tag i mitt liv. Jag har lagt upp den här bilden som bakgrund på min mobil:


Det var i sommras och GUD va jag avskydde min kropp. Konstigt egentligen, jag var ju görsnygg!! Allt handlar nog om HUR jag tog mig till att se ut sådär, det var ingen rolig kamp eller bra på nått sätt, men det är dags för att ta sig dit på ett bra sätt och vara nöjd med mig själv!



Kommenter her

4 Kommentarer

2012-02-11 23:09:47

Baldurs husse och matte är ju bara för snälla! Idag var vi iväg till Bromma och hundarnas ö för att träffa upp Gabbi och Micke för att låta alla tre hundar busa med varandra (Mini, Myra och Baldur). När jag kommer ner till bilen säger de att de har med sig ett par stövlar till mig, fattade inte då att de menade att jag faktiskt skulle FÅ dem! Herregud va de är snälla!

De måste ha varit svindyra, och det är säkert äkta "tyvärr" men de är så fina! Både jag och Tim älskar dem!
Nu slipper jag gå i mina gamla joggingdojjor! Dessutom fick jag 100:- för att jag hjälpte till att klippa klorna, de är nästan pinsamt generösa. Kan inte tänka mig en bättre husse och matte till finaste Baldur



Mina nya fina stövlar!


Bonusbild på Myra och Baldur!



Kommenter her

2 Kommentarer

2012-02-10 18:43:05

Har precis ätit årets första semla
Herregud va gott det var!!!! Köpte det idag som helgens "snask" och jag har nästan glömt bort att jag älskar semlor!

Jordens godaste bakelser!



Kommenter her

1 Kommentarer

2012-02-08 23:25:13

Lägg till istället för att dra ifrån!

Börja med att motionera mera istället för att dra ner på maten. Det behöver inte vara något avancerat. Har du inte lyckats träna regelbundet tidigare räcker det med att du kommer igång med någon form av träning ca tre gånger i veckan för att du ska se resultat. Den träningen kan bestå av långa promenader, cykelturer, aerobics, spinning, jogga - Välj själv! Intensiteten ska vara så hög att du blir svettig och börjar andas tungt, men fortfarande kan prata samtidigt. Att styrketräna är bra för förbränningen, desstu större muskelmassa du har desstu mer bränner du!




Kommenter her

0 Kommentarer

2012-02-08 21:30:13

Idag var jag ute i stallet igen (var faktiskt där igår också - MED TIM!) Så mysigt att ha honom med sig (och bra, han lyfter tunga vattenkannor och höbalar). Idag fick jag turligt nog ut hovslagaren, skickade nämligen ett sms om att Ozzy behövde verkas och han kunde med det samma :). Han var jätteimponerad över framhovarna, bakhovarna gick han dock lite mycket på sulan tyckte han men hovkvalitén på alla fyra fötter var fantastiskt sa han! Han rekomenderade att jag verkligen skulle ta tillvara på det och ha honom barfota så länge det gick. Härligt tycker jag!


Henrik verkar Ozzy


<3



Kommenter her

1 Kommentarer

2012-02-08 15:10:44

Tim den jäkeln är helt ledig i två veckor från jobb. Så går det när man jobbar på sommaren, då kan man lata sig på vintern istället :) Så eftersom jag också var ledig idag passade jag på att göra våfflor till frukost. Så gott! Dock var grädden slut så det blev bara med sylt...


Mini tigger våfflor




Kommenter her

0 Kommentarer

2012-02-07 21:51:47

Nyss hemkommen efter årets första joggingrunda ute! :D Det kröp i bena här hemma vid 21.30 och jag kände att det verkligen var dags för att träna (inte tränat sedan i torsdags!!!!). Gymmet var stängt så jag tänkte, varför inte en joggingrunda? Det gick okej, hade med mig min PT Mini som egentligen mest är till besvär men hon tycker nog det är lite kul och det är nog nyttigt för henne att jogga också tänker jag :) Det var inte kallt och snön gjorde att det sviktade skönt under fötterna :)

Ja, jag var i alla fall ute i 15.11 min och kom 1.91 km. Inge bra runda direkt men hey, jag har inte joggat ordentligt på väldigt länge! 137 kcal brände jag, haha. Min runkeeper är guld i alla fall.

När jag tränar så tänker jag rätt mycket på allt möjligt. Idag var det på min schizofrena jag. Mina pendlingar mellan jag är träningsnarkoman/jag är fet och äter allt jag vill. Är rätt trött på det.

Jag är lika sugen på att sitta och nörda vid datorn och bli fet som fan och kunna äta vad jag vill resten av mitt liv som jag är på att träna och bli vältränad. Motivationen för vardera pendlar totalt. Idag har varit en blanddag. Fram till typ nu har jag velat äta och leva för resten av mitt liv med min dator och sen pirrade det till i benen och jag stack ut och sprang en runda och nu är jag aspepp på att bli vältränad.

Är rätt trött på mina hetsätningstankar nu och ångesten av att äta/inte äta.


Jag och min bästa PT Mini efter årets första löprunda!

 




Kommenter her

0 Kommentarer

2012-02-07 17:46:23

Måste visa bild på lilla Lisa som tyngdlyftarpappa Thomas tagit!
Är det en framtida tynglyfterska vi ser?




Kommenter her

2 Kommentarer

2012-02-07 17:08:03

Idag var jag iväg med Mini på en hälsokontroll, vi passade på när det var nedsatt pris på nyöppnade Anivet i Haninge. Hon kollade hjärta, tänder, öron, ljuvret, rumpan och även hennes knöl på ryggen. Även hon sa att det är en talgkörtel som inte är farlig på nått vis. Den kan spricka som en finne men man ska inte hålla på och pilla på den och sånt. Är glad varenda gång folk säger att hon har en knöl på ryggen (även om det kan bli lite tjatigt, haha) men det visar bara på att folk bryr sig! Allt var i toppskick, lite tandsten bara men det visste jag redan. Tyckte det var skönt att hon lyssnade på hjärtat och letade cancerknölar i ljuvret :)




Kommenter her

0 Kommentarer

2012-02-07 09:56:07

...gör du?




Kommenter her

0 Kommentarer

2012-02-07 09:37:59

Men jag tänker ge mig själv ett försök!
Jag har köpt in utrustning för att göra egna naglar! :D
Det var inte så farligt dyrt och det kommer göra att jag kan ha mina långa någlar och ändå inte behöva betala flera hundralappar i månaden. Det ska bli skitkul! Köpt från ett känt tyskt företag :) När jag blivit duktig sen är det bara att hojta om ni vill ha naglar då ;)


Startset med nagelgrejer


En rosa väska som man kan lägga sina saker i så man kan ta med det (typ till Åkersberga :D)


Ett handstöd


En handkräm


Nagelbandsolja som luktar kokos!


Nagelbandspinne


Klistermärken till naglarna (är sååå fint). Dock köpt på tradera för 49:- :D



Kommenter her

3 Kommentarer

2012-02-07 09:23:50

Måste visa vad vi åt tillmiddag igår, det var så himmlans gott!

Limekryddad lax med avokadosallad

Ingredienser

Limekryddad lax

  • 600 g laxfiléer
  • 2 lime
  • 3 msk rapsolja
  • 1 tsk salt

Potatismos

  • 1,5 kg potatisar
  • 1 msk smör
  • 2 msk mjölk
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)

Sallad

  • 2 avokador
  • 1 rödlök
  • ½ isbergssalladshuvud
  • ½ gurka
  • 1 msk rapsolja
  • 1 lime

Servera med:

  • sötsursås

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 225°C. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten ca 20 minuter. Skölj laxfiléerna och lägg i dem i en ugnsfast form. Blanda olja med saft från pressad lime och salt. Ringla över laxen. Låt laxen stå och dra ca 5 minuter. Ställ sedan in i ugnen ca 15 minuter. 2. När potatisen är färdig, häll av vattnet och mosa med en gaffel. Blanda i smör och mjölk och mosa med en elvisp till ett fluffigt mos. Smaka av med salt och peppar.
3. Dela avokadon och rödlöken i klyftor. Skär gurkan i små bitar. Blanda allt med salladen. Häll över olja och saft från pressad lime.

Vi åt dock med stekt, tärnad potatis. Inte nån potatismos med sötsur sås ^^



Kommenter her

0 Kommentarer

2012-02-04 19:38:59

...om 15 år? Haha




Kommenter her

2 Kommentarer

2012-02-03 08:24:19




Kommenter her

0 Kommentarer

2012-02-02 21:08:07




Kommenter her

2 Kommentarer

2012-02-02 21:06:45

Började dagen med en långpromenad med Mini, kallt som fan men uppfriskande och skönt. Känns alltid bra efteråt även om det i slutet är jädrigt svettigt tyvärr. Sedan begav jag mig till skolan och hade ett rätt värdelöst seminarium. När klockan slog tolv så var jag görolös i 4 timmar, skulle jobba kl 16 så det var bara att försöka slå ihjäl tiden på något sätt så jag drog till Friskis och Svettis på Sveaplan :)

Ställde mig på crossfiten och hade ben av bly. Efter 5 minuter så var lusten vara totalt bortblåst. Så jag sket faktiskt i att stå kvar. Jag gick över till benpressen och gjorde värsta awesomepasset där istället. Första siffran står för set, andra siffran för vikten och sista för antalet repetitioner: 1x40kgx10, 1x50kgx10, 1x60kgx10 och 2x70kgx10. Sedan gick jag över till att göra hantelrodd: 3x11.1kgx8 på vardera arm, Utfall 3 kgs hantlar i varderahand och sedan 2x20 st, stående militärpress (man pressar en stång upp i luften så man tränar axlarna) 4x12.5kgx10. Sedan var jag sugen på att träna lite i deras spingbacke. De har som en ramp som är målad som en 100 metersbana och sen rusade jag allt vad jag kunde uppför och joggade nerför 6 gånger. Sedan vilade jag och gjorde samma igen. Brände rätt bra i bröstet kan jag lova! Gick sedan och gjorde 3x55 situps! Nu börjar de bli en hel del man klarar av. Jag lägger aldrig ryggen i golvet (blir lättare så) utan ser till att jag spänner magen hela tiden och så har jag händerna frammåt i luften för att göra det extra jobbigt. Ett bra pass blev det trots allt! Jag gick upp i vikt på alla moment och maxade dem! :D

Sedan blev det en lång dusch och vidare till Jensens Böfhus. Där åt jag en helt okej nachotallrik med guacamole och salsa. Till efterätt blev det ändå deras "ta så mycket du vill ha mjukglass". Har ni inte varit och prova den så GÖR det!! 54:- kostar det och det finns massor av tillbehör! Jag gjorde mina (åt två halvfulla skålar) med chokladsås, chokladsmörcola, mini marshmallows, krossad choklad, hasselnötter, mini smarties och krossad oreos <3 Jag dog lite och ja, jag hade 1,5 timmar att slå ihjäl och jag tyckte jag förtjänade glass! Blev inget till middag i alla fall så kalorimässigt blev det nog inte så jädrans farligt idag ändå :) Sen drog jag till jobbet! :D


Står 49:- på bilden men kostar 54:-, bra pris ändå!




Kommenter her

0 Kommentarer

2012-02-02 09:34:31

Fy fan i morse drömde jag sjukaste drömmen! Jag längtar ju rätt mycket efter barn men nu när jag studerar känns det rätt orimligt. Men i natt drömde jag att vi väntade barn. Det jobbiga var bara att det inte var jag som bar på barnet - utan TIM. Och INGEN verkade tycka att det var konstigt?? Jag var så himlans ledsen att han "snodde" upplevelsen av att vara gravid från mig. Haha. Herregud va sjukt.


Inte konstigt att man längtar efter barn när man har världens sötaste systerdotter! <3 Lisa Ärlig <3



Kommenter her

2 Kommentarer

2012-02-01 23:36:48

Äntligen är den klar. Denna vecka har vi haft 4 seminariumuppgifter som skall göras. Rätt jobbigt faktiskt men ändå rätt kul. Man har verkligen pluggat på ett annat sätt än i de andra kurserna. Men nu är den klar och det känns nästan som att ta ledigt (fast det är det ju bara att drömma om). Nu kanske det är dags att sova? Imorgon ska jag bara egna mig åt Mini innan skolan <3



Kommenter her

0 Kommentarer

2012-02-01 22:03:38






Det är en bomlös sadel i från england och lädret känns så mjukt och fint! Fick dessutom med mig stigläder, det var generöst! Nu kanske det äntligen går att börja rida in Ozzy - om jag får med mig någon till stallet vill säga....



Kommenter her

1 Kommentarer

2012-02-01 21:47:55

...När den vid 21.30 ställer sig och steker pannkakor <3 (för att förtydliga är jag den snälla sambon - såklart ;) <3)




Kommenter her

0 Kommentarer

2012-02-01 21:09:51

Idag blev det massor gjort men bara en jädrans massa skolgrejer. Blev en paus från gymmet idag, ska dit imorgon efter skolan istället. Jag gjorde en skoluppgift i morse sen åkte jag direkt till skolan där jag först hade en timmes seminarium och sedan två timmars föreläsning som slutade vid 17.

Jag var inne och läste Blondinbellas blogg idag. Såg en bild på henne i bikini och blev väldigt förvånad över hur hon såg ut. Hon var ju väldigt smal förut och jag visste att hon hade gått upp i vikt men nu syntes det verkligen. Jag blev bara så förvånad över att hon utstrålar sån skönhet trots att hon, enligt mig ser precis ut som jag gör nu, när jag inte är direkt nöjd med min kropp (inte heller onöjd, jag tycker inte att jag är fet men hade gärna sett mer vältränad ut).

Blondinbella:



Nog för att det här var hösten 2010 men jag är mig rätt lik, i princip samma vikt i alla fall :)

Note to myself: Man kan vara lite mullig men ändå vara snygg! ;)



Kommenter her

0 Kommentarer

2012-02-01 13:18:42

Här har ni en hint om vad som spökar i mitt liv. Ibland mer, ibland mindre. Varje dag är en enda jävla kamp. Jag skäms inte för mina problem med mat, jag vet att jag inte är ensam. Men det här och träningen och en bra sambo är en bra start på ett sundare sätt att leva.




Kommenter her

0 Kommentarer