Sök i bloggen

Översätt bloggen

Kontakt


2012-01-30 11:36:34

Dagen har börjat riktigt effektiv. Satte klockan på 8 och gick upp. Satte mig och läste det vi skulle läsa till dagens seminarie, skrev vår uppgift som vi ska lämna in och åkte sedan till gymmet och drog ett bra men lite skakigt pass. Glömde faktiskt bort att jag borde käkat nått innan jag åkte. Inte så smart men det gick bra ändå, dock lite skakigt som sagt vilket är lite obehagligt. Höjde mig på alla vikter vilket är bra, men drog ner repetitionerna. Blev 20 min på crosstrainern, gjorde fyra sett av: latsdrag á 16.5 kgx5 reps, hantelpress 20 kgx5 reps, benpress: 40 kgx7 reps, 45 kgx7 reps, 50 kgx 5 reps 2 ggr. Skulle egentligen gjort marklyft och situps men tiden var knapp och i marklyften stod redan en kille och nötte hela tiden jag var där så ja, jag sket i det och tar det på nästa pass :)

Nu ska jag sminka mig och fixa inför en lång dag i skolan och sedan jobb.
Kommenter her

0 Kommentarer

2012-01-29 17:20:15

Vissa människor är extrema med sina dieter. En ny växande diet är Health food junkies. Dieten går ut på att bara äta rå mat, inget upphettat eller liknande. Bara grönsaker och liknande. Jag tycker det verkar skittråkigt och tror inte att man mår så mycket bättre av den dieten än av en vanlig tallriksmodell. Att de dessutom dricker kiss och gör tarmskölningar hela tiden verkar lite bissart.
Kommenter her

1 Kommentarer

2012-01-29 15:29:20

Idag var jag ute i stallet heeeelt själv - som vanligt. Det blir lätt så när det bara är jag och 3 till som står där. Idag blev det mycket gjort och jag var helt svettig när jag var klar. Dessutom hade Ozzy fått en spark på insidan av benet så han blödde rätt ordentligt. Tur att det är snö och inte massa lera ute. Gjorde rent och sprayade med blåspray. Passade på att ta lite bilder på hästarna också :)

Min Ozzy


Åsas Jaffa


Yvonnes Eldur


Ninas FiddlaKommenter her

1 Kommentarer

2012-01-28 10:38:56

Som de flesta redan vet så samlar jag på pins som säljs för att förbättre nått. Pins som säljs för att förändra och för att hjälpa. Jag har rätt många pins nu. Men det finns massor av fler som jag inte har. Den nyaste är jag mest stolt över, det är den med flerfärgade pusselbitar i "rosetten", den stödjer Autism/Asperger föreningen.

Uppifrån och ner: "Fuck våld" = Akta huvudet/Stoppa gatuvåld, Rosett med flerfärgade pusselbitar = Autism/Asperger föreningen, Body shop stödjer Noaks Ark i arbetet mot HIV/AIDS i Sverige, Flerfärgade hjärtat = Hjärt och lungfonden, Mustachkampen (prostatacancer hos män), Fuck Cancer = Cancer hos unga, Rädda barnens "busungar" hjälper barn, Röda klackskon = Woman in Red - Hjärtforskning på kvinnor, Min första bloddroppe som man får första gången man lämnar blod, UNICEF -För varenda unge.

Allt handlar bara om att vilja hjälpa!Kommenter her

0 Kommentarer

2012-01-27 18:05:00

Nu sitter jag på möte för att eventuellt bli chaufför hos djurambulansen. Ända sedan jag hittade dem på facebook har jag försökt vära mina facebookvänner dit. Jag är givetvis själv medlem (betalande) och ser det som en del av mitt brinnande intresse för djur och att hjälpa att anmäla mig som chaufför. Jag hoppas att jag får "jobbet". Allt är ideellt så det är ingen man gör för pengar, utan för viljan att hjälpa!

Djurambulansen är en ideell förening bestående av en grupp människor som inget heller vill än se till djurens vänbefinnande. När polisens resurser eller allmänhetens kunskap eller förmåga inte räcker till, finns vi där för att hjälpa djur i nöd. Djurambulansen finns tillgänglig dygnet runt, årets alla dagar.

So will I!

Snälla, är du inte med på deras facebooksida, bli det här! Aldra helst - bli betalande medlem!
Kommenter her

0 Kommentarer

2012-01-27 16:16:40

Jag tröttnade rätt rejält på den förra designen, den med stark rosa färg och rätt plåttrig och ful. Den här trivs jag faktiskt bättre med och grunddesginen är hämtad - lätt och bra! :)
Kommenter her

0 Kommentarer

2012-01-27 16:02:04

Idag firar jag och Tim 2 år tillsammans! Midsommarafton 2010 träffades vi för första gången. Tror knappast någon av oss trodde att vi 2 år och 10 månader senare skulle vara förlovade. I med och motgångar har du funnits vid min sida. Min kärlek till dig är stark. Jag älskar dig något enormt. Tack för att du vill vara min andre hälft <3
Kärlek till dig!

Kommenter her

0 Kommentarer

2012-01-17 15:18:33

Kom över detta videoklipp rätt nyligen:

I den visar vår nakne kock Jamie Oliver hur man gör kycklingnuggets á la snabbmatsdelikatessvis.
Förut har han bara visat detta för engelska barn men i detta experiment provar han med amerikanska barn. På nått vis blir man inte förvånad när de faktiskt vill äta det - TROTS att de precis sett hur fasiken man gör det.
Blä.

Vill ni veta mer om det kan ni titta in detta klipp:


Jag är glad som FAN att jag inte ätit några nuggets på massor av år och nu lär det inte bli av alls. (Jag har alltid gillat nuggets). Nä blä på det här!Kommenter her

5 Kommentarer

2012-01-16 23:28:05

Så börjar en meningen i nya serien "Mammor & Minimodeller". Hela meningen låter såhär: "Gemensamt är att mammorna drömmer om en karriär framför kameran för sina döttrar". Redan där reagerar i alla fall jag! VADÅ mammorna drömmer om en karriär för sina döttrar? Borde de inte ha något annat än just det gemensamt? "Typ gemensamt tycker barnen det är kul att fotas" eller nått liknande (fast det kanske de inte tycker?). När jag ser mammorna prata om att barnen ska nå stjärnorna tycks man se lite i blicken att det nog snarare är de själva de pratar om.

En mamma säger: "För mig är det jätteviktigt att Katja är framgångsrik. Hon är ju mitt livsprojekt". Är det din dotter du pratar om eller en produkt? Hon fortsätter: "Mitt absolut största intresse det är Katja och Katjas liv". Absolut, det kan jag köpa! Givetvis kan man ha sina barn som sitt intresse. "Jag ställer bara akademiska krav på Katja, hon bör ha MVG med hennes kapacitet och vårat stöd". "Jag tycker det är väldigt viktigt att Katja ser bra ut - så bra som möjligt. Jag lägger väldigt mycket pengar på Katja". Hon avslutar med att säga: "Hon är min docka". DOCKA?!

Jelena & Katja

Man rakar benen på sina barn "för att hon själv ville det". Hm. Vart får barn sånna ideér ifrån kan man undra? Hon ville kunna ha shorts utan att ha hår på benen. När jag var i samma ålder visste jag inte ens att man inte hade hår på benen. Hon ville inte vaxa, det gjorde för ont. No kidding?
Lajla som mamman precis rakat benen på säger senare: "Fast när jag blir stor sen vill jag nog heldre bli djursköterska" (Yeees tänker jag som älskar djur). Då säger mamma Anessa snabbt: "Men varför är du med i det här programmet då Lajla? Svaret blir: "Du ska vara tyst". Kan man ana att dottern kanske vill något annat?

Anessa och Lajla

Allt det här precis innan första pausen. Jag mår lite illa, känner mig lite bitter och sur över hela programideén och hur fasiken mammorna pratar om och behandlar sina döttrar. Curlingförälder AB.

Marie är en mamma som inleder med att hon själv inte har koll på modeindustrin. Hon vet inte vilka chanser hennes dotter Nellie har men att dottern älskar att stå framför kameran och är väldigt fotogenisk. Hennes inslag var inte plottrat med något liknande det jag skrivit innan utan känns mer så som man vill att mammor ska se på sina döttrar. Hon säger "Nellie får prova på det hon vill och vill hon vara modell så är det klart vi satsar". Jag fattar det som att Nellie lika gärna kunde velat hålla på med hästar och då hade de stöttat det också, barnet har fått välja alltså. Samtidigt vet hon inte vad hon ska svara på "varför vill du gå i modelskola?" Utan ser snarare gråtfärdig ut och är helt stum.

Carola sminkar sin dotter inför en plåtning. Carola säger att "sålänge det är på dotterns nivå så är det okej". Hon präktar inget speciellt om krav osv utan pratar mest om att dottern har en stor talang.

Katjas mamma drar till med en fin mening: "Jag hoppas verkligen Katja kommer lyckas, annars kommer det kännas som mitt misslyckande". Fint. Va bra.

Tilda, dotter till Katja: "Jag gillar sådär att bli fotad, jag kanske vill bli modell". Mamman erkänner innan att de är klart hon mutat och prutat sina barn.

Jag är inte förvånad när den hårt pressade Katja springer ut och gråter efter att hennes mamma blivit arg och irriterad över hennes "dåliga" prestationer. Det gör ont i mitt hjärta att se att hon i princip har tårar i ögonen innan de ens tagit första fotot.Vad tycker ni om det här?Kommenter her

2 Kommentarer

2012-01-16 13:06:17

Precis avslutat ett corepass på F&S, skönt men jobbigt! Core är ett pass där man tränar bålen för stabilitet. Med mig hade jag Terese och vi var båda rätt värdelösa (men duktiga!) wii!

Nu ska jag mumsa ett riktigt gott mellanmål! Keso med hasselnötter, blåbär och tranbär! 210 kcal :D
Kommenter her

0 Kommentarer

2012-01-16 09:21:25


Jag tävlar om ett träningsset! :)
För att tävla, klicka här!Kommenter her

0 Kommentarer

2012-01-16 09:19:10

Idag var jag uppe med tuppen Tim! :D Kändes riktigt bra efteråt, jag som i flera veckor nu legat och sovit fram till klockan 9-10. Man hinner så mycket när man går upp i tid! Kom precis hem från morgonens promenad. Kan vara den "jobbigaste" på länge ;) Jag har sååååån träningsvärk i ben och rumpa och det snöade lite sådär halvjobbigt hela promenaden + att det är halt ute. Men allt man gör räknas! :)

Nu ska jag bara vänta in 11.30, då ska jag och fröken Berglin gå på core! :)
Kommenter her

0 Kommentarer

2012-01-15 15:39:16

Jepp, det är träningen som pratar!! :D
(Ahhh) Girl look at that body
(Ahhh) Girl look at that body
(Ahhh) Girl look at that body
I-I-I work out!
(Ahhh) Girl look at that body
(Ahhh) Girl look at that body
(Ahhh) Girl look at that body
I-I-I work out!

Är det något som jag verkligen har saknat så är det att träna. Att träna på riktigt. Jag har dock inte saknat hetsen med maten. Nä den skippar vi. Man lever av flera anledningen, en av dem är att äta gott och det tänker jag göra.
Varje gång jag går tillbaka till att bli denna "sanna" Helen (soffpotatisen som käkar chips, glass och pasta tills det står upp i halsen) känns det fel, fel, fel. Så ska man inte leva. Nej man ska träna för att må bra. Inte äta saker som inte är bra för att må bra för stunden. Jag känner mig pepp på träningen igen! Hejja, hejja!Kommenter her

1 Kommentarer

2012-01-07 00:30:21


Jag tävlar på Stalltjej.se om grimma med grimskaft och en fleecejacka från The Mark Todd Collection. Gör det du med!Kommenter her

0 Kommentarer

2012-01-02 21:40:30

Jag TROR att jag är back on track igen! Nu har jag vägt mig 63,4 kg visade vågen på. Rätt mkt för att vara mig, jag vägde ju 54 kg som minst.

Jag ska skippa vågen nu.
Den förstör som sagt mitt liv. Jag har varit jätteduktig tidigare och ätit "bra" och tränat "bra", men är det nått som fått mig att må dåligt så är det vågen. Nä, nu är det definitivt dags att SLUTA bry sig om hur mycket min kropp väger, jag ska BARA bry mig om hur jag mår. PUNKT!

Idag har jag och Tim varit och tränat. Tim på Allways fitness 24 och jag på Friskis och Svettis.
Blev detta pass:

 • Sit-Up:
  • 20 reps (+13 pts)
  • 35 reps (+22 pts)
 • Running (treadmill):
  • 0:15:00 || 1.9 km (+69 pts)
  • Gick riktigt bra! Lite ont i vaderna. Behöver nya skor!
 • Machine Bench Press:
  • 12 kg x 8 reps (+10 pts)
  • 12 kg x 8 reps (+10 pts)
  • 12 kg x 8 reps (+10 pts)
 • Smith Machine Upright Row:
  • 19 kg x 10 reps (+10 pts)
  • 19 kg x 10 reps (+10 pts)
  • 19 kg x 10 reps (+10 pts)
 • Machine Shoulder (Military) Press:
  • 7.5 kg x 8 reps (+5 pts)
  • 7.5 kg x 8 reps (+5 pts)
  • 7.5 kg x 8 reps (+5 pts)

Använder mig av ett program jag vill tipsa alla om: http://www.fitocracy.com Där heter jag Minitassens och har precis gått från level 1 till level 2. Nu ska jag jaga poäng! :)Kommenter her

0 Kommentarer

2012-01-01 16:54:41

Detta år SKA jag: (Nyårslöften kan man nog kalla det)

>> Skippa vågen, den förstör mitt liv!
>> Ta hand om mig själv.
>> Träna - för att jag mår bra av det!
>> TA HAND OM MIG SJÄLV.

Detta år är ett år jag ska bygga min framtid. Jag ska äntligen skippa bantningshetsen och allt annat. Jag ska träna och äta bra för att kropp och själv mår bra. Jag ska göra saker som jag mår bra av! Punkt.Kommenter her

0 Kommentarer

2012-01-01 14:18:46

Igår var det ju nyårsafton. Jag ÄLSKAR högtider!!!! Det är bland det bästa som finns. Julafton är bäst, sen kommer deffinitivt nyårsafton (dock minus för alla smällare före och efter prick kl 24:00 på natten). Igår var en underbar dag. Först friade Tim till mig, sedan kom Micke och Gabbi över och jag och Gabbi åkte ner till systemet för att fixa dricka och liknande till kvällens fest! Hon och jag hade bestämt att vi skulle ha en överaskningsmiddag för killarna hos dem i Bromma. Så killarna stannade i Farsta och spelade xbox och datorspel medans vi lagade mängder med mat och gjorde oss fina. Kl 17 kom de över och då bjöd vi på detta:

Försnacks:
Mojito och Quesadillas!

MOJITO

INGREDIENSER (1 drink)
0,5 st limefrukter
4 el. 6 cl Bacardi Mojito
1 msk sockerlag
6 st myntablad
Sodavatten

Häll sockerlag och pressad limejuice i ett highball glas. Mortla myntan i limeblandningen. Fyll på med Havana Club, is och toppa med sodavatten. Garnera med myntakvist.
LEILAS HOT QUESADILLAS


(För 4 personer, 2 bitar var!)

INGREDIENSER
4 stora tortillabröd
100 gram pizza mozarella
0,5 pkt stark salami
0.5 kruka färsk oregano
0.5 st mild, röd chili (vi tog en hel chili)
flingsalt
svartpeppar från kvarn
olivolja till stekning

1.
Lägg ut två av bröden på en skärbräda och varva skivad mozzarella och salami ovanpå.
2.
Hacka oregano och chili, strö över och krydda med svartpeppar.
3.
Lägg de andra två bröden ovanpå som ett lock, och se till att det är lite mozzarella på toppen som limmar fast brödet.
4.
Stek i cirka en minut på varje sida i en het panna. Dela dem i 4 delar och servera direkt.

Vi köpte även gräddfil och tortilladippmix (finns vid chipsen) som vi blandade och doppade våra quesadillas i :) SKITGOTT! Denna fick högt betyg :)

Förrätt:

GRATTINERAD HUMMER

4 personer

INGREDIENSER:

2 hummrar
Svart kaviar
Smör till stekning
1 gul lök
1 röd paprika
Cayennepeppar
Salt
Grädde (40%)
Någon god lite starkare ost efter din egen smak

Sätt ugnen på 200 grader. Dela hummrarna itu så det blir två halvor. Bryn finhackad lök och paprika i rikligt med smör tills de blivit rätt mjuka. Ha i lite grädde. Låt koka. Såsen saka bli fast och väldigt krämig så det räcker med rätt lite grädde, typ 1 dl. Jag höftar. Ha i lite cayennepeppar och salt. Det ska inte bli starkt. Lägg hummerhalvorna på en plåt och ös såsen jämt över hela hummerns kött. Ha på önskad mängd svart kaviar och strö sedan över ost. Låt stå i ugnen tills osten smält och egen vald "krispighet" på osten uppstått.
NJUT!

Varmrätt:

OXFILÉ MED RÅSTEKT POTATIS, BEARNAISÅS, RÖDVINSSÅS OCH SUGARSNAPS
Jävligt gott! Oxfilén ska givetvis stekas i ugnen (först bara vänd i en het stekpanna för att få färg på utsidan). Jag föredrar rare-medium. Skala och skiva potatis och koka innan, stek sedan i MÄNGDER med olja (och gärna en klick smör i oljan). Ha flingsalt på när det är klart och ligger på en plåt. Bearnaisås försökte jag vispa för första gången i livet, men det gick åt helvete så vi körde på rydbergs. Rödvinssås gjorde jag själv, jag har alltid i lite mer rödvin än vad som sägs i receptet, gjorde efter detta som alltid blir mkt gott: "Enkel Rödvinssås" Sugarsnapsen ska kokas hastigt för att behålla krispigheten och toppas med smör innan servering!

Efterrätt:

CHOKLADFONDANT

4 personer

INGREDIENSER:
100 gram smör
150 gram mörk choklad (gärna 70%)
2 st äggulor
1 st ägg
0,5 dl strösocker
Färska bär
Vaniljglass

Det är svårt att ge någon exakt tid i ugnen eftersom alla ugnar är olika. Men när ytan på fondanten rundas av och blir matt har kanterna börjat stelna. Vill du som jag att fondanten till största del ska vara krämig ska du ta ut den då – annars väntar du någon minut till, då blir den mer stadig. Inget är fel, fondanten blir god hur som helst!

1. Finhacka chokladen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Lyft bort kastrullen från plattan och rör tills chokladen smält.
2. Vispa äggulor, ägg och socker pösigt. Rör ner chokladblandningen och häll upp i 4 formar eller ugnsfasta glas som rymmer 0.75-1 dl. Tillaga direkt eller plasta in och förvara i kylen under dagen/natten. Se bara till att ta ut dem en stund innan de ska in i ugnen.
3. Inför servering: Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in formarna på galler i mitten av ugnen när den är varm och baka i 6 minuter för riktigt krämig konsistens – eller 10 minuter för en mer stadig variant. Servera med vaniljglass och färska bär.

Menyn var OTROLIGT lyckad, så himlans gott allting och allt som allt gick det på 850:- ca 212:-/person. exkl. dricka. Det hade man inte ens fått en sån fin varmrätt för ute på restaurang! MYCKET nöjd!!Kommenter her

0 Kommentarer