2012-02-07 09:23:50
Måste visa vad vi åt tillmiddag igår, det var så himmlans gott!
3. Dela avokadon och rödlöken i klyftor. Skär gurkan i små bitar. Blanda allt med salladen. Häll över olja och saft från pressad lime.
Vi åt dock med stekt, tärnad potatis. Inte nån potatismos med sötsur sås ^^
Limekryddad lax med avokadosallad
Ingredienser
Limekryddad lax
- 600 g laxfiléer
- 2 lime
- 3 msk rapsolja
- 1 tsk salt
Potatismos
- 1,5 kg potatisar
- 1 msk smör
- 2 msk mjölk
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar (nymald)
Sallad
- 2 avokador
- 1 rödlök
- ½ isbergssalladshuvud
- ½ gurka
- 1 msk rapsolja
- 1 lime
Servera med:
- sötsursås
Så här gör du
1. Sätt ugnen på 225°C. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten ca 20 minuter. Skölj laxfiléerna och lägg i dem i en ugnsfast form. Blanda olja med saft från pressad lime och salt. Ringla över laxen. Låt laxen stå och dra ca 5 minuter. Ställ sedan in i ugnen ca 15 minuter. 2. När potatisen är färdig, häll av vattnet och mosa med en gaffel. Blanda i smör och mjölk och mosa med en elvisp till ett fluffigt mos. Smaka av med salt och peppar.3. Dela avokadon och rödlöken i klyftor. Skär gurkan i små bitar. Blanda allt med salladen. Häll över olja och saft från pressad lime.
Vi åt dock med stekt, tärnad potatis. Inte nån potatismos med sötsur sås ^^
Kommentarer